Advanced search

Message boards : Graphics cards (GPUs) : Why so many errors ?

Author Message
veebee
Send message
Joined: 12 Oct 08
Posts: 12
Credit: 77,149,797
RAC: 0
Level
Thr
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwat
Message 10328 - Posted: 30 May 2009 | 13:42:32 UTC

I posted before about my new GTX275 errorring out eveyr WU it recieved.. reaching my 4 errors per day in seconds...
the drivers are all correctly installed BOIOINC recognises the card correctly and it runs properly with stress testing tools, yet is having horrible trouble with GPUgrid now for some reason.

Link to this machine is : HERE

I also have a GTS250 on an i7 (Linux x64) which works fine: HERE

but the GT9600 on this q6600 (linux x64) errors out a high percentage of WU's well into them: HERE

I am trying going back to driver 180.51 ( have just re-installed it on the GTX275 machien) and BOINC recognises the card fine... just have to waste time waiting around AGAIN for more WU's.

outlnder
Send message
Joined: 9 Apr 09
Posts: 7
Credit: 25,115,977
RAC: 0
Level
Val
Scientific publications
watwatwatwatwatwat
Message 10334 - Posted: 30 May 2009 | 21:06:24 UTC

I was having trouble with the OS. Try re-installing the OS.

veebee
Send message
Joined: 12 Oct 08
Posts: 12
Credit: 77,149,797
RAC: 0
Level
Thr
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwat
Message 10340 - Posted: 31 May 2009 | 1:34:27 UTC - in response to Message 10334.

I think all the failed WU's were IBUCH.. have picked up 1 x IBUCH and 1 x GIANNI this mornng.. the GIANNI is happily crunching away on the 275 (thank goodness) .. haven't tried letting this IBUCH run though...yet !

veebee
Send message
Joined: 12 Oct 08
Posts: 12
Credit: 77,149,797
RAC: 0
Level
Thr
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwat
Message 10343 - Posted: 31 May 2009 | 13:56:20 UTC - in response to Message 10340.

hmmmm... must be that graphics cards are somewhat akin to athletes or something....

my GTX275 has spent a day or two warming up, and now its crunching through GPUgrid WU's happily and quickly.. including the aforementioned "IBUCH's"...

imagine ... taking only 4 or 5 minutes to crunch a work unit when my older cards took half a day !!!!






Just kidding ! but it is a nice improvement in spped... will look at winding it up in the next couple of days...

(it is strange...one of my team members told me it "happens" for a day or so.. then rights itself.... strangely he was proven to be quite correct ...)

Pwrguru
Send message
Joined: 26 Nov 08
Posts: 5
Credit: 50,514,446
RAC: 0
Level
Thr
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwat
Message 10354 - Posted: 1 Jun 2009 | 2:21:43 UTC - in response to Message 10343.
Last modified: 1 Jun 2009 | 2:23:35 UTC

Something must be going on because my 275 card had been crunching fine until the other day.... I am seeing more errors in the past day then all the other days combined and it is happening in the first minute of run time...

ExtraTerrestrial Apes
Volunteer moderator
Volunteer tester
Avatar
Send message
Joined: 17 Aug 08
Posts: 2478
Credit: 187,983,866
RAC: 395,266
Level
Ile
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 10504 - Posted: 12 Jun 2009 | 20:33:47 UTC

Veebee,

your WUs show a "process got signal 11"-error. This is very rare in the windows world and, as I heard, could mean anything. I'm not sure.. I tend to point the finger into the direction of your distro and the drivers.

MrS
____________
Scanning for our furry friends since Jan 2002

Post to thread

Message boards : Graphics cards (GPUs) : Why so many errors ?